Hydroterapi og svømming

Svømmebassenget vårt holder 27 grader og brukes til hydroterapi og svømming.

Svømmetrening er en populær treningsform, ikke bare i forbindelse med rehabilitering, men også som et tilskudd til den daglige treningen hos friske hunder.

Fordelene med svømmetrening er mange, og noen av dem er:

  • Treningen styrker muskulaturen rundt ledd og gir dermed økt støtte. Det er også en utmerket måte å trene kondisjon og styrke på.
  • Så godt som alle muskelgrupper får arbeide ved at de trekker seg sammen og strekkes ut i myke og jevne bevegelser, sirkulasjonen øker og muskler bygges opp.
  • Svømmetrening som aktivitet, gir en svært allsidig trening og øker hundens utholdenhet og styrke. Skjelettet er aldri sterkere enn musklaturen rundt.
  • Passer like bra for selskapshunder som for konkurranse-, bruks- og jakthunder.

 

For en aktiv hund som har skadet seg og ikke kan bevege seg som før, kan svømming være redningen, ikke minst for den mentale helsen.

Ved kroniske lidelser, som artroser, spondylose eller hofte – og albu dysplasi vil styrking av musklatur gi god støtte til skjelett. Den gir en svært effektiv muskel- og bevegelsestrening med minimal belastning av skjelett og ledd.

Hunder med neurologiske skader trenger forsiktig opptrening. For disse kan svømming være fordelaktig i opptrening av beina.

Ettersom svømming er skånsom treningsform er den også fordelaktig for valper som er i vekst og ikke skal ha for mye eller for hard belastning på ledd og skjelettet.

I tillegg er det en god treningsform for overvektige hunder. Leddene belastes minimalt og hunden går vanligvis raskere ned i vekt.